Audities

Auditie Theatergroep Toetssteen – Amsterdam

Als je wilt worden uitgenodigd voor een eerstvolgende auditie mail dan naar audities@toetssteen.nl. Doe dit met cv en motivatie.

Toetssteen is een stichting en kent dus geen leden. Wel is er een groep spelers (ca. 25) die zich een vaste plaats hebben verworven en waaruit in de eerste plaats wordt geselecteerd, afhankelijk van beschikbaarheid en geschiktheid. Nieuwe spelers worden dus toegelaten als ze iets aan de groep toevoegen. Eenmaal toegelaten betaal je een vast bedrag per maand als bijdrage in de vaste kosten zoals huur en beheer van onze eigen studio.

Theatergroep Toetssteen is een broedplaats voor startende theatermakers (schrijvers, producenten en regisseurs) en talentvolle ambitieuze amateur- en (semi)professionele spelers. Doel is dat makers en spelers zich met zichtbaar plezier ontwikkelen. Om dat te bereiken dragen regisseurs, productieleiders, bestuursleden, adviseurs, donateurs, sponsors en vrijwilligers een behoorlijke steen bij. En dat allemaal om de spelers te laten schitteren en het hooggeëerd publiek mooie voorstellingen te kunnen bieden en aan ons te binden.

Toetssteen voor jou en jij voor Toetssteen

1.     Toetssteen maakt theater op hoog niveau, waarin acteurs en actrices zich moeten kunnen vinden en herkennen.

2.     Acteurs en actrices die bij Toetssteen (willen) spelen hebben in principe ervaring op het toneel in meerdere producties.

3.     Ambitie is een belangrijk criterium om te kunnen spelen.

4.     Voor elke voorstelling wordt gecast. De uiteindelijke keuze van spelers ligt bij artistieke leiding en bestuur. Toetssteen biedt je als speler geen rolgarantie.

5.     Je conformeert je aan de planning die bij het begin van het repetitieproces wordt afgegeven. De groep moet immers op je kunnen rekenen. Dit geldt voor repetities, speeldata en eventuele extra repetities. Bij extra voorstellingen geldt: geen reactie bij de planning = aanwezig. Dit geldt ook voor reprises.

6.     Afspraak is afspraak. Kom de gemaakte afspraken met de regisseur na en ken je tekst.

7.     Het spelen bij Toetssteen vraagt om een brede betrokkenheid en inzetbaarheid, dat wil zeggen, dat je niet alleen staat te schitteren op de planken, maar ook bijdraagt aan het tot stand komen van de (andere) voorstellingen.

8.     Toetssteen verwacht van jou een open communicatie en bereikbaarheid. Email is het voorkeursmedium. Beantwoord je mail zo snel mogelijk. Anderen kunnen vaak pas verder als jij je mail hebt beantwoord. Heb je het antwoord nog niet laat dat dan ook even weten.

9.     Toetssteen biedt een gedegen en betrouwbare vrijwilligersorganisatie om het spel heen, die er zorg voor draagt, dat de voorstellingen verkocht kunnen worden en zaken geregeld zijn. Maar iedereen helpt, jij dus ook.

10.  De bijdrage is € 21,50 per maand. Gastspelers en aspirant medewerkers in één voorstelling betalen € 100, – Alle bijdragen worden door middel van een incassomachtiging geïnd

11.  Jaarlijks wordt een individueel evaluatiegesprek gehouden met de spelers waarin naast spelontwikkeling ook de spelregels zullen worden geëvalueerd.