BV Geluk

bvgeluk_posterJack heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt bij een bank à la de DSB. Hij beheerde een aandelenportefeuille van honderden miljoenen en behaalde ongekende rendementen. Toen kwam de crisis en raakte hij aan lager wal. ’s Nachts in zijn dromen spoken de klanten die al hun geld kwijtraakten. Maar dan ontmoet hij Jan Hein, zijn tegenpool in alles. Jan Hein staat aan het hoofd van de BV Geluk, een bedrijf dat handelt vanuit idealisme in plaats van winstbejag. Daar draait het niet om aandelen en beursnotities, het gaat om het welzijn van de gewone man, de werknemer. En hoe beter die zich voelt, hoe beter de economie draait. Jack ziet zijn kans schoon. Kan hij indirect iets goeds terugdoen voor de mensen die hij heeft bedrogen? Of blijkt de BV Geluk een bedrijf als ieder ander, waar de medewerkers uiteindelijk altijd kiezen voor de dollartekens in hun ogen?

BV Geluk is een tragikomedie met een actuele vraag: hoe moeten organisaties verder nu we keihard tegen de grenzen van de welvaart aanlopen? Een ‘must see’ voor iedereen die zijn werkende leven tussen de vier muren van een kantoor doorbrengt… Én voor iedereen die besloten heeft dat nooit te willen.

2011 Theater De Rietwijker (try-outs)
12 november, aanvang 20.30 uur
13 november, aanvang 14.30 uur

2011 Theater De Engelenbak
17 t/m 19 november, aanvang 20.30 uur
20 november, aanvang 14.30 uur
23 t/m 26 november, aanvang 20.30 uur

Regie: Janwillem Slort
Scenario: Roos Schlikker en Erris van Ginkel
Cast: Laurens Mingelen, Mark Kalsbeek, Pyke van Koutrik, Linda Tordoir, Martin van Tulder, Ineke Veenhoven, Marijke van der Velden, Patrick Velleman
Techniek: Maikel Fleminks, Jesse Grootjen
Decor: Kees Snoeij
Kostuums: Sally Dyer, Wendelien Vinkenoog
Productie: Roel Steinvoort, Patrick Velleman
Publiciteit: Mark Kalsbeek, Roos Schlikker
Fotografie: Boy Hazes
Grafische vormgeving: Moodfactory

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen dank zij het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Rabobank Amsterdam, ROC ASA West Opleiding AV Productie, Aan de Amstel Evenementen & Produkties BV, VenteFundraising.

[slideshow_deploy id=’431′]