De regels van Rutte


Een komische rollercoaster van excuses en mea culpa’s 

Mark Rutte is een man van records. Nooit eerder kreeg een premier zoveel moties van wantrouwen. Nooit eerder verlieten zoveel bewindslieden voortijdig het kabinet. Nooit eerder was een kabinet zo lang demissionair. Nooit eerder duurde een formatie zo lang. En nu haalt hij zijn meest prestigieuze titel: op 2 augustus 2022 is hij de langstzittende premier ooit. 

Terwijl alles omviel  bleef  hij fier overeind. Hoe kreeg en krijgt hij dat in hemelsnaam voor elkaar? Wat zijn zijn geheime tactieken? Want als wij kunnen leven volgens de Regels van Rutte, dan kunnen we toch elke storm aan? Lukt het om de echte Mark Rutte te ontmaskeren? Ontdek het in de  satirische voorstelling ‘De Regels van Rutte’. Een komische rollercoaster van excuses en mea culpa’s die soms behoorlijk pijn kan doen. 

“…Omdat wij misschien eigenlijk allemaal Mark Rutte zijn. En wij misschien uiteindelijk allemaal leven volgens de regels van Rutte. Want die brengen ons heel ver. Het is prettig om mee te veren. En je naar de meerderheid te schikken. Maar misschien niet in de tijd die voor ons ligt.”

Regie en Script: Erris van Ginkel

Spel: Harm Witteveen, Linda Tordoir, Carlo van Munster en Marieke Fransen

Techniek: Maarten Hietbrink

7 juli (try-out) – aanvang 20:15 uur

2 & 3 September – aanvang 20:15 uur

4 september – aanvang 14:00 & 17:00 uur  

15, 16 & 17 september – aanvang 20:15 uur

18 september – aanvang 14:00 & 17:00 uur

HET AMSTERDAMS THEATERHUIS

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54
1054 SP Amsterdam