De Uitverkorene

1Theatergroep Toetssteen speelt een theaterbewerking van de bekroonde film De Uitverkorene. Deze tv-film uit 2006 verhaalt over een succesvol softwarebedrijf dat wordt gerund door twee gereformeerde broers. De broers doen denken aan de gebroeders Baan die tussen 1985 en 2000 aan de top stonden van een explosief groeiend internationaal softwarebedrijf. Zo was de onderneming in de hoogtijdagen van de internethype op de beurs zelfs even meer waard dan KLM. Vandaag de dag is er niets meer van over. Het oorspronkelijke verhaal is van Kees Prins en Frank Ketelaar. Het scenario van Frank Ketelaar.

In de bewerking van Toetssteen gaat De Uitverkorene over geloof. Geloof binnen een religieuze gemeenschap, geloof in de liefde en geloof in de economie, de beurs en shareholdersvalue. Is het ene geloof eigenlijk anders dan het andere? En wat gebeurt er met je als je erin bekneld raakt? Of erdoor wordt verblind? Of als alles in elkaar stort?

Oorspronkelijk verhaal: Frank Ketelaar en Kees Prins
Oorspronkelijk scenario: Frank Ketelaar
Regie: Edo van Dijken
Theaterbewerking: Erris van Ginkel
Cast: Paul Adama, Esther Werneke, Harry van Zon, Boudewijn van Hulzen, Tessa Lamberts en Pyke van Koutrik
Geluid en Licht: Jeroen Roland, Stefan Meijne en Fabian de Vré o.l.v. Maarten Verheggen
Kostuums: Wendelien Vinkenoog
Productie: Pyke van Koutrik, Roel Steinvoorte
Publiciteit: Jacqueline Krouwel
Fotografie: Boy Hazes
Grafische vormgeving: Moodfactory

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen door: Aan de Amstel Evenementen & Produkties BV, Mediacollege Amsterdam en Amsterdams Fonds voor de Kunst

[slideshow_deploy id=’430′]