Koning van de Nieuwmarkt

koningvandenieuwmarkt_poster

Na 10 jaar gevangenschap wordt Herman Holleman vrijgelaten. Dat is nieuws, want Herman was leider van een bende die een spraakmakende ontvoering op touw heeft gezet. Hij was de ongekroonde koning van crimineel Amsterdam. De opvolger van zijn vader en ooms, die de hele criminele scene in hun tijd in hun greep hadden. Omdat Herman geen huis meer heeft en zijn vrouw en kinderen hem hebben verlaten trekt hij in bij zijn moeder.

In het familiehuis aan de Amsterdamse Nieuwmarkt. Dit moet het hoofdkwartier van Hermans herrijzenis worden. Want Herman wil maar 1 ding: terugkomen aan de top van de Amsterdamse criminaliteit. Alleen de spelregels zijn veranderd.

Het is de tijd van de afrekeningen, harddrugs, het grote geld. De sfeer is verhard. Dit zet de verhoudingen in de familie op scherp. Niet in het minst omdat halfbroer Frits, die alom wordt gezien als de witwasser van Amsterdam, weigert mee te werken met Herman. Er ontstaat een conflict binnen het familiebedijf tussen de criminelen van de oude stempel en de nieuwe generatie.

Koning van de Nieuwmarkt is een dramatische komedie. Met een knipoog naar het verhaal van Endstra en Holleeder. De Soprano’s vertaald naar de Amsterdamse Nieuwmarkt.

tekst Erris van Ginkel, naar een idee van Paul Adama regie Edo van Dijken productie Wendelien Vinkenoog pr Roos Schlikker, Elise Hietbrink techniek Maarten Verheggen decor Kees Snoeij flyer en affiche Moodfactory kostuumadvies Sally Dyer spel Paul Adama, Ineke Veenhoven, Boudewijn van Hulzen, Lucas Beerekamp, Linda Tordoir, Jan Ad Adolfsen , Chris Redmeijer, Mark Kalsbeek fotografie Boy Hazes

15 t/m 17 april  2011 (try-outs), aanvang: 20.30  uur (zondagmatinee 15 uur) 
Theater De Rietwijker, Parlevinker 9, 1034 PX Amsterdam

21 april t/m 1 mei 2011 (behalve zo 24 april, ma en di), aanvang: 20.30 uur (zondagmatinee 1 mei, 14.30 uur)
Theater De Engelenbak, Nes 71, 1012 KD Amsterdam

8 oktober: Ostadetheater Amsterdam aanvang: 20.30

13 oktober: Kennemertheater, Beverwijk aanvang 20.15

14 oktober: Polanentheater, Amsterdam aanvang 20.30

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Moodfactory, NV Zeedijk en Aan de Amstel Evenementen & Produkties

[slideshow_deploy id=’425′]