Mama Wilders

mamawilders_poster

Wat denkt en wat voelt de moeder van die bekende geblondeerde politicus? Moet ze hem in bescherming nemen, moet ze hem verdedigen? Zal ze trots zijn of moet ze Geert op haar matje roepen? Hoe kan het toch dat zij zo’n wonderkind heeft gebaard? Heeft het er altijd al ingezeten, komt het door zijn zeer gemengde afkomst, of komt het omdat ze het joch al zo vroeg heeft meegenomen naar het Missie-museum?
Al die vragen en gedachtenstromen spoken door Mama’s hoofd omdat Geert vandaag jarig is. Maar voor het eerst zal hij niet naar zijn oude moeder in Grubbenvorst komen. Nee, haar zoon moet zo nodig naar die ándere moeder –Beatrix- omdat die wil weten waarom Geert weer ergens een stekker heeft uitgetrokken.
MAMA WILDERS is niet in de eerste plaats een biografisch stuk over het fenomeen Wilders. De schrijvers hebben intensief research gedaan, maar veel blijft onbenoemd, simpelweg omdat Mama het zelf ook niet weet.
Trouwens; een moeder weet alles, ook zonder het te weten.
Dan komt schoondochter Krisztina op bezoek. Geert is nu toch te ver gegaan! Misschien kan moeder haar zoon tot de orde roepen.  Mama Wilders haalt haar schouders op en bakt haar goddelijke pangsit goreng. Neem een bakje mee voor Geert. Maar als zij een meer dan stevige bodyguard in haar keuken aantreft en die man niet van plan is om van haar zijde te wijken, wordt het tijd voor Mama om dingen onder ogen te zien. Ja, ze zal proberen Geerts allernieuwste spektakel-stunt te verijdelen.

tekst Ger Beukenkamp, Gita Hacham regie Floor Maas spel Ineke Veenhoven, Paul Adama, Roos Schlikker, Emel Bulut en Patrick Velleman techniek Stefan Meijne en Luigi Pressani productie Wendelien Vinkenoog en Roel Steinvoortekostuums Sally Dyer haarwerk en make-up Trudy Buren en Marleen HeinsPR Mark Kalsbeek fotografie Boy Hazes flyer Moodfactory

Mama Wilders (2012)
18-20 oktober: Amstelveens Poppentheater (aanvang 20.30 uur)
24 oktober: De Balie Amsterdam (20.30 uur)
1-3 november: De Engelenbak Amsterdam (20.30 uur)
4 november: De Engelenbak Amsterdam (14.30 uur)
7 november: De Bouwmeester Haaksbergen (20 uur)
10 november: De Garage, Venlo (20.15 uur)
15-16 november:  Het Badhuistheater, Amsterdam (20.30 uur)

[slideshow_deploy id=’423′]