Salome

tumblr_lkj9wgyQVW1qc26gdJe bent prinses. Je bent bloedmooi. Je krijgt alles wat je hebben wilt, behalve zijn liefde. Tot welke daden ben je dan in staat?

Salome is een beeldschone jonge vrouw. Omringd door rijkdom, maar verveeld door haar benauwende en opgedofte omgeving. Mannen staren haar na en willen iets van haar. Vooral viervorst Herodes: haar stiefvader en oom. De man die een beul inschakelde om haar vader te vermoorden nadat hij 12 jaar opgesloten in een put zat. De man die vanavond een groot feest geeft. Je vader is dood, je stiefvader een smeerlap en je moeder een uitgebloeide seksbom. Wie ben jij dan?

Binnen wordt gedanst en gedronken, buiten hoort Salome de stem van een gevangen profeet. Even lijkt Jokanaän het antwoord op haar vraag naar een nieuw leven. Als hij haar afwijst, stort ze zich in een weergaloos spel.

Salomeis een verhaal over een decadente wereld waarin alles mogelijk lijkt. Waar gevoelens buiten proportie raken en niemand meer met beide benen op de grond staat. Een verhaal over mensen die elkaar gevangen houden in een wereld van schijnbare schoonheid, totdat een jonge vrouw besluit dat het anders moet.

Een klassieke tekst in een nieuw jasje.

Naar Oscar Wilde’s Salome.

Regie: Marilien Mogendorff
Tekst: naar het toneelstuk Salome van Oscar Wilde
Spelers: Lotte Albers, Arjen Arnoldussen, Jan Verhoeven, Carolien Jilesen, Henk-Jan van Alphen, Roscoe Leijen, MaartenTuininga
Productie: Dora Tordjman en Janneke Rijpkema
PR: Roos Schlikker, Elise Hietbrink en Timo Bruijns
Techniek: Maikel Fleminks
Decor: Anne Kleisen
Kostuums: Vy Nuygen
Fotografie: Dave Mantel
Ontwerp: Moodfactory 

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen dankzij:
Toneelschool Maastricht, Coffee Plaza,  JMJ Project, WVTM Uitgeverij, Aan de Amstel Evenementen & Produkties, Moodfactory

Waar?
Het Fijnhout Theater
Lootsstraat 39
1053 NV Amsterdam