Terwijl jij Slaapt

tumblr_l9w38o6d7J1qdlqobo3_500Ik ben het beu de enige bekende hoerenloper van Nederland te zijn,’ aldus de weggestuurde Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk in Linda, ‘terwijl zes op de tien mannen wel eens een prostituee bezoeken. Uitwassen van prostitutie kunnen alleen maar worden bestreden als het beroep en de klanten uit de schemersfeer worden gehaald.’ Terwijl jij slaapt haalt de schemersfeer naar het daglicht.

Toetssteen maakt van het theater een bordeel. Het is een wereld die we allemaal kennen, waar we ons verre van houden of waar we juist stiekem deel van uitmaken. Deze onzichtbare wereld hoort onmiskenbaar bij onze samenleving. Het is de wereld van hoeren en hoerenlopers, van loverboys en onschuldige meisjes. In de openheid van het theater krijgt het publiek een uniek inkijkje in de wereld van de klanten die de hoerenbusiness in stand houden, van het harde hoerenbestaan en van het verdriet van de meisjes achter de ramen.

Terwijl jij slaapt draait om Kiki en Tim, die van elkaar houden, maar Tim heeft verplichtingen aan zijn opdrachtgevers. Uit de voorstelling zal een beeld rijzen van een meisje als zovelen, dat ontdekt dat het leven mooier is dan ze ooit kon vermoeden, maar ook zwarter.

tekst en regie: Janwillem Slort
regie-advies: Dick van den Heuvel

spel: Tessa Lamberts, Carolien Jilesen, Erris van Ginkel, Roos Schlikker, Peter Paul Ekker, Stephen Liebman, Elise Hietbrink, Pyke van Koutrik

vormgeving/toneelbeeld: Shiri Esh-Har
styling: Jantine Kraayeveld | Josje Timmmers
productie: Nienke Strikwerda
muziek: Pyke van Zon
fotografie: Karin Stefani
scènefotografie: Boy Hazes
publiciteit: Marieke Uildriks | Leonie Kruisinga
grafische vormgeving: Peter van Bokhorst

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams fonds voor de kunst, Aan de Amstel Evenementen en Producties BV en Stichting JAM.

[slideshow_deploy id=’419′]