Tuindorp

5Aan een dijk in Amsterdam-Noord liggen vier huizen. Ze worden bewoond door vier jongeren en hun ouders. De jongeren zijn kinderen van deze tijd: het verlangen naar instant bevrediging van hun lusten is groter dan hun gevoel van verantwoordelijkheid.

Als een gezamenlijke vriend zichzelf door het hoofd schiet, lijkt het leven in eerste instantie gewoon door te gaan. Langzaamaan verandert er echter toch iets: ze kijken met een nieuwe blik naar zichzelf en de wereld om hen heen. Maar degenen op wie ze dachten te kunnen bouwen, de volwassenen, hun ouders en grootouders, geven op ontluisterende wijze niet thuis.

Tuindorp is losjes gebaseerd op de Amerikaanse cultfilm Ken Park. Het stuk is verplaatst van Californië naar een typisch Hollands tuindorp en schetst een ontroerend mozaïek van de levens van de 17-jarige Sam, Daan, Peaches en Robert. Op de grens van volwassenheid strijden ze voor de kans op betere tijden, voor hoop met een inktzwart randje.

tekst en regie: Janwillem Slort
co-regie: Erris van Ginkel
cast: Lucas Beerekamp, Peter Paul Ekker, Elise Hietbrink,
Carolien Jilesen, Herman de Jongh, Femke Karel, Pyke van Koutrik,
Eline Linthorst, Chris Redmeijer, Roos Schlikker, Marijke van der Velden,
Fabian de Vré, Harry van Zon
publiciteit: Jacqueline Krouwel
styling: Shiri Esh-Har, Jantine Kraaijeveld
lichtontwerp: Maarten Verheggen
techniek: Stefan Meijne, Jeroen Roland, Fabian de Vré
productie: Roel Steinvoorte, Cindy Versteeg, Wendelien Vinkenoog
fotografie: Boy Hazes
grafische vormgeving: Moodfactory

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen dankzij: Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, TeC Amsterdam Mediatechniek, Aan de Amstel BV, Stichting Jam

[slideshow_deploy id=’479′]