Wij Twee

Wijtwee-poster

Theatergroep Toetssteen viert het voorjaar met een lichtvoetig tweeluik waarin de liefde wordt ontleed. Relaties, om precies te zijn. Want hoe verliefd we ook zijn, daarin komen we vroeg of laat obstakels tegen, zoals de jonge schrijver Koen Caris laat zien in ‘Als de beren komen’. Na de pauze volgt een bewerking van de internationale bestseller ‘De buitenkant van meneer Jules’, een ontroerend verhaal over berusting en gemiste kansen na tientallen jaren huwelijk. Twee eenakters, over wij twee.

SPEELDATA: 15 t/m 18 mei, 20:30 uur, behalve zondag matinee 15:00 uur.
WAAR: Ostadetheater, Van Ostadestraat 233d, Amsterdam

Als de Beren komen
Drie uur ’s nachts, een kots-aan-je-zolen-spuugbar. Ties en Julia ontmoeten elkaar. Niet veel later liggen ze in een park met grote zonnebrillen op. Weer iets later lukt het Ties om Julia te schieten alsof ze een beer is. Ze valt in z’n armen. Vandaag de dag zijn ze nog steeds bij elkaar. Ties droomt van een leven in Californië, Julia denkt terug aan haar vader die een stalletje vol honden aan flarden reed. En Ties vertelt over een blond meisje in een kinderwagen, terwijl Julia daarvan moet kotsen. Het is altijd een kwestie van tijd voordat de beren komen. Als de Beren komen is een zeer vrije bewerking van Who’s Afraid of Virginia Woolf, van de veelbelovende schrijver Koen Caris.

De Buitenkant van meneer Jules

Op een ochtend stelt de bejaarde Alice vast dat haar man dood op de bank zit. Omdat ze het besef langzaam wil laten doordringen en het vertrouwde leven zo lang mogelijk wil aanhouden, belt ze de hulpdiensten nog niet. Ze denkt terug aan hun intens vervlochten leven, maar ook aan hoe zij – zonder dat hij ervan wist – ooit een confrontatie met een rivale aanging om haar huwelijk te redden. Een pakkend verhaal over afscheid nemen & liefde. Een bewerking van de internationale bestseller  De Buitenkant van meneer Jules van Diane Broeckhoven, door Erris van Ginkel.

Regie: Janwillem Slort
Tekst:
Koen Caris en Erris van Ginkel (gebaseerd op het boek van Diane Broeckhoven)
Spel: Laurens Mingelen, Linda Tordoir, Marijke van der Velden, Bob Vinkenoog en Erris van Ginkel
Productie: Maarten Hietbrink
Techniek: Stefan Meijne, Koen Wiegers en Caroline Benningen

[slideshow_deploy id=’418′]