Zomerpodium 2010

6In de zomer is theatergroep Toetssteen op zoek naar het experiment, frisse invalshoeken en nieuw regie- en speltalent. Na het succes van 2008 en 2009 presenteren wij Zomerpodium 2010. Met twee voorstellingen, geregisseerd door eigenzinnige theatermakers. Gespeeld door nieuwe en al ervaren Toetssteenspelers. Samen werkten ze korte tijd intensief samen aan verfrissend theater.

Niet Vergeten

Regie en tekstbewerking: Jacqueline Hulleman
Twee vrouwen hallucineren à deux. Over de liefde.
Ze zeggen dat ze vriendinnen zijn, maar toenemend vergeetachtig worden. Some dance to remember, some dance to forget.

Jacqueline Hulleman is een nieuwsgierig, onderzoekend theatermaker. Wat beweegt mensen, letterlijk en figuurlijk? Hoe gaan ze om met wat het leven hen brengt? Ze maakt puur en eigenzinnig theater.
Spel: Carolien Jilesen en Marijke van der Velden

Verstrooiing

Regie en tekst: Sarah Rienstra
Hoe leid je een goed leven? Is het bijvoorbeeld slecht om slapend door het leven te gaan. Altijd in je bed te liggen. Om daarbij alle vlagen van ambitie te weerstaan. Gewoon blijven liggen. Tot het leven wegebt. De vraag is: Is de slapende afvallige in onze maatschappij niet eigenlijk de ware strijder?

Dat en nog veel meer in de voorstelling Verstrooiing. Eindelijk weer eens een voorstelling met een moraal. Sarah Rienstra is theatermaker, schrijfster en student Wijsbegeerte.
Spel: Eline Linthorst, Linda Tordoir, Cleo Smits en Virginio Papa

[slideshow_deploy id=’417′]